شیر ها

شیر ها – هر آنچه لازم است از آنها بدانید

شیر ها از گربه سانان بزرگ و وحشی هستند که به صورت گروهی در دشت های آفریقا زندگی میکنند.

زندگی اجتماعی شیر ها

شیر ها اقلب در گروه های 10 الی 15 تایی در دشت های آفریقا زندگی میکنند که در این گروه مدیریت گله به عهده نر قالب است. شیر نر وضیفه توصعه قلمرو و مبارزه با نر های دیگر را دارد و ماده ها وضیف شکار و تهیه غذا و نگهداری از توله ها را دارند.

این موجودات حتی وظیفه مادری و نگهداری از توله ها را بین یکدیگر تقصیم میکنند و همچنین وضیفه شکار را اولین کسی که بعد شکار غذا را خورد معمولا رئیس گروه است و بعد از آن به ترتیب سن و قدرت دیگران از شکار بهره میبرند. و آخرسر نوبت توله ها است.

جالب است بدانید توله های ماده ای که بزرگ میشوند در گروه باقی میمانند اما توله های نری که بالغ میشوند وضیفه ترک گروه و تشکیل قلمرو خود را دارند و ممکن است تا ماه ها به تنهایی در بیابان های آفریقا سرگردان شوند.

نحوه زندگی شیر ها

این پستانداران در طول روز به 5 کیلو گرم گوشت نیاز دارند از این رو باید همواره شکار کنند اما از انجایی که وضیفه شکار تقسیم میشود هر یک از آنها حدودا هفته ای یکبار به شکار میرود.

شکار های آنها را معمولا پستانداران بزرگ مثل گورخر ها گاومیش ها و گراز ها تشکیل میدهند این موجودات علاقه دارند شکار های خود را با بلعیدن دهنشان خفه کنند و شیر های ماده اکثر اوقات گروهی به شکار میروند شیر ها بعد از شکار اول از پشت شکار خود تغذیه میکنند این بخش غذای مورد علاقه آنهاست و بعضی وقت ها برای انها خطر افرین میشود.

فک شیر ها میتواند فشاری برابر با 1200 پی اس ای وارد کند که انها را به شکارچیانی درنده و بسیار خطرناک تبدیل میکند هر شیر بالغ حدودا 150تا 250 کیلو گرم وزن دارد و میتواند با سرعتی نزدیک 50 کیلومتر بر ساعت بدوند.

گروه شیر ها
شیر ها گربه سانانی هستند که به صورت گروهی زندگی میکنند

توانایی های شیرها

شیر ها قادرند به طور گروهی در فصل های مختلف مهاجرت کنند و در طول بیماری ها قحطی ها و حمله ها از یکدیگر پرستاری و مراقبت کنند.

چشمان آنها توانایی دید در شب فوقالعاده ای دارد و چشمان انها 20 برابر بهتر از انسان در تاریکی عمل میکنند انها دو دندان نیش بلند دارند که از نیاکانشان به آنها ارث رسیده و انها را خطرناک تر میکند.

این موجودات در طول مدت روز 20 ساعت میخوابند و تنها 4 ساعت از روز را شکار و رسیدگی میکنند این جانوران انعطاف بدنی عالی دارند و با پنجه های خود میتوانند به راحتی ار درخت ها بالا روند و شکار کنند.

شیر ها دربرابر کفتار ها
کفتار ها دشمنان قصم خورده شیر ها در طبیعت هستند

دشمن شیر ها در طبیعت

این گربه سانان ها ذاتا دشمن طبیعی ندارند اما بزرگترین خطری که آنها هر ساله لا آن دست و پنجه نرم میکنند کفتار ها هستند آنها گاهی اوقات به صورت گروهی به شیر های تنها حمله میکنند گاهی انها را شکار کرده و گاهی غذا های آنها را میدزدند.

همچنین کفتار ها دشمنان قلمرویی شیر ها هستند و در خورد و خوراک (شکار ) و همچنین منابع آبی با شیر ها رقابت میکنند و همواره دشمن به حساب می آیند.

شیرها عموما در فصل های خشکسالی به دلیل کمبود آب و غذا به نزدیکی رودخانه ها مهاجرت میکنند و فصل شکار آنها نیز با مهاجرت چهارپایان به مناطق پر آب تر است.

شیر ها در اکثر مناطق آفریقا یافت میشومد اما بیشتر جمعیت متمرکز آنها در صحرای صاحارا و کشور سودان و مصر در حاشه رود نیل است مردمان محلی با این گربه سانان همواره رفتار و همزیستی مسالمت آمیرزی نشان میدهند و در بعضی قبایل آفریقایی آتها را مقدس میشمارند و نشانه برکت میدانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *